Осіннє свято по-європейськи

2015-10-23

/Files/images/2015-2016_navchalniy_rk/rzne/P2260315.JPG

23 жовтня 2015 року в ЛІТ відбулося осіннє свято , що цього року відзначалося за традиціями святкування осінніх свят у англомовних країнах. Ліцеїсти познайомилися з особливостями деяких англомовних свят: Днем яблука (21 жовтня), яке святкується у Великобританії з 1990 року за ініціативи однієї з благодійних організацій і присвячене воно не тільки яблукам, а всім фруктам; Хелоуіном (31 жовтня) Днем Усіх Святих, церковним святом шанування праведників (Вважалося, що саме в цю ніч відчинялися двері з потойбічного світу і душі померлих могли потрапити на землю. Але, крім доброзичливо налаштованих привидів, з темряви приходили й злі духи – нечиста сила. А для того, щоб, зустрівшись з людиною, злі духи не нашкодили їй, діти та дорослі вдягають незвичайні костюми і привиди їх приймають за "своїх" і не чіпають. Згідно з традиціями Хелловіну, перевдягнені діти та дорослі, ходять від дому до дому промовляючи "Trick or Treat", що перекладається "Частуйте або пожартуємо". Люди цього дня прикрашають подвір'я гарбузами для того, щоб відлякувати злих духів від своїх будинків); Ніччю Гая Фокса чи «Ніч Вогнищ» або «Ніч феєрверків» (ніч на 5 листопада), коли спалювали опудало злочинця Гая Фокса; Днем подяки( 26 листопада) – північноамериканським святом, заснованим з метою віддати дяку Богові за жнива та одержані блага протягом року (це свято стало у американців національним сімейним святом та загальним вихідним днем, коли родини збираються за традиційним обідом з фаршированим індиком із журавлиновим варенням і солодким пирогом з гарбузовою начинкою).

Ліцеїсти взяли участь у цікавих конкурсах, презентували хелоуінські костюми, переглянули відеосюжети про осінні свята, насолодилися традиційною стравою американців та українців з кабака, побачили запальні та гумористичні танці у виконанні Карпенко Ю., Парфьонової А., Поліщук Н. та Зозулі П. й прослухали англомовні пісні у виконанні Майорової Анастасії, Дегтярьової Яни та Малої Олени. Члени журі підвели підсумки конкурсної програми та визначили місця : І – 9-Б, ІІ – 9-А та 9-В і ІІІ – 9-Г. Після свята, за традицією святкування Гая Фокса, були спалені всі негаразди ( написані ними на папірцях) , які переслідували ліцеїстів протягом минулого року.

Завдяки старанням учителя англійської мови Стриженок І.В. учні змогли пізнати традиції англомовних країн. Вивчаючи культуру Європейських країн, ми інтегруємося в європейську спільноту.

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930