Якісна вода. Українські вчені винайшли найсучаснішу технологію очищення

/Files/images/mo/1.jpgУнікальна технологія з очистки води застосовуватиметься в рамках реалізації національного проекту «Якісна вода». Інноваційний метод розробила вітчизняна компанія «Постачтехсервіс» спільно з Національною академією наук України.

Про це повідомив представник компанії – партнеру проекту АкваІнвестГруп Олександр Ногачевський під час презентації обладнання, що буде використано для реалізації нацпроекту «Якісна вода».

За його словами, проблема чистої води є однією з найважливіших у світі – за офіційними даними Всесвітньої організації здоров’я, понад 80 % всіх захворювань спричинені незадовільною якістю питної води, спожитою людиною. «Перед населенням України гостро стоїть питання альтернативного постачання питної води. Проблему сильніше відчувають східні, південні регіони та захід України. Для реконструкції всієї системи водопостачання необхідні значні інвестиції, тому було поставлено завдання розробити механізм забезпечення населення питною водою із залученням приватних інвесторів», – повідомив О. Ногачевський.

Він зауважив, що, вивчаючи досвід різних країн, фахівці проекту дійшли такого висновку: найкращі технології з очищення питної води у світі належать саме українським науковцям. У співпраці з провідними закладами НАНУ, було розроблено безпечне очищення якісної води по всій території країни та постачання її населенню. Суть цієї технології полягає в очищенні води за допомогою високоекологічного методу гідродинамічної кавітації – очищення води від органічних забруднювальних речовин і мікроорганізмів.

У рамках реалізації нацпроекту «Якісна вода» найближчим часом планується будівництво та реконструкція заводів з очищення води та встановлення в регіонах України точок розповсюдження – спеціальних автоматів продажу питної води, при очищенні якої не застосовується жодних хімічних обробок.

«Отримана технологія обробки води є унікальною та інноваційною. У водомати буде постачатись артезіанська, екологічна вода після спеціальної процедури обробки, яка зробить її не тільки безпечною для вживання, а й корисною для організму людини. Споживачам буде запропоновано звичайну та газовану воду, також воду збагачену киснем та активовану (структуровану) воду», – зазначив керівник компанії «Постачтехсервіс» Сергій Попель.

Як повідомили учасники заходу, наразі в Україні вже працюють 6 підприємств із використанням цієї технології, а у містах реалізовуються 2 пілотні проекти.

Довідково

Національний проект «Якісна вода» – забезпечення населення України якісною питною водою реалізовує Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами. Нацпроект передбачає забезпечення 80 % населення України безпечною водою для вживання та приготування їжі; монтаж автоматичних комплексів очищення та продажу води колективного користування в безпосередній близькості від місць проживання населення. У рамках реалізації проекту відбудеться будівництво 23 000 групових і локальних систем очищення питної води в 20-ти провідних регіонах України, в яких проблема водопостачання є нагальною.

Компанія «Постачтехсервіс» – науково-виробнича компанія, що є провідним представником ринку очищення води. Ноу-хау компанії – вендінговий водомат – є результатом багаторічних вітчизняних і світових наукових розробок.

Прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами

Кiлькiсть переглядiв: 908

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Листопад 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30