Правила поведінки учасників освітнього процесу НВК «ЛІТ – СШ ІІ ступеня» м. Олександрії

1. Поважати права всіх членів шкільного колективу.

2. Вільно й культурно виражати свої думки, погляди та переконання.

3. Своєю поведінкою та словами не принижувати честь і гідність інших. Бути нетерпимими до будь-яких форм насильства, дискримінації чи булінгу. Звертатися до адміністрації, практичного психолога, класного керівника у разі порушення прав чи вчинення по відношенню до учасника освітнього процесу будь-якого насилля.

4. Бути патріотом. Поважати державну мову, державні символи України. Дбайливо ставитися до національних, історичних, культурних цінностей, нематеріальної культурної спадщини українського народу. Захищати суверенітет і територіальну цілісність України.

5. Старанно та наполегливо виконувати вимоги освітньої програми, дотримуючись академічної доброчесності. Бути дисциплінованими, уважними на уроках, не заважати іншим. Під час уроку перебувати у класі, у разі нагальної потреби, можна вийти з дозволу вчителя.

6. Не запізнюватися та не пропускати уроків без поважної причини. Систематично виконувати домашні завдання.

7. Учасники освітнього процесу можуть вільно користуватися інтернет мережею в освітніх цілях.

8. Дотримуватися вимог законодавства, моральних, етичних норм, поважати Конституцію й закони України. Формувати нетерпимість до їх порушення.

9. Постійно підвищувати свій загальний культурний рівень.

10. Бути ввічливими, привітними , уважними у стосунках із дорослими та ровесниками. Першими вітатися при зустрічі зі старшими.

11. Бути чесним, відвертими та говорити правду, формувати дружні , доброзичливі відносини з навколишніми на засадах довіри.

12. Бути стриманими й тактовними. Шанобливо ставитися, поступатися місцем і давати дорогу старшим, піклуватися про молодших.

13. Бути толерантними, проявляти повагу до релігійних поглядів і переконань інших.

14. Не пліткувати та не поширювати недостовірної інформації про заклад чи будь - яку особу освітнього процесу

15. Шанувати своїх батьків та вчителів, вершити добро й справедливість за будь-яких обставин.

16. Шанувати й продовжувати традиції , звичаї українського народу та свого закладу.

17. Формувати екологічну культуру і дбайливе ставлення до довкілля. Берегти й охороняти природу.

18. Дотримуватися правил особистої гігієни. Зажди бути акуратними та охайними. Дотримуватися ділового стилю в одязі, зачісці, манікюрі та прикрасах. Висота підборів для дівчат не має перевищувати 5 см.

19. Дбайливо, бережно та відповідально ставитися до власного життя і здоров’я.

20. Вести здоровий спосіб життя. Зміцнювати та вдосконалювати своє здоров’я .

21. Цінувати свій час і час інших, бути пунктуальним, дотримуватися режиму дня.

22. Чітко дотримуватися правил внутрішнього розпорядку. Початок занять о 8.00.

23. Брати посильну участь у різних видах трудової діяльності на загальну користь у школі і вдома. Брати активну участь в органах громадського та учнівського самоврядування, громадській роботі закладу, допомагати батькам. Виконувати рішення органів учнівського самоврядування та Ради закладу.

24. Дбайливо ставитися до державного, громадського й особистого майна, майна інших учасників освітнього процесу. У разі пошкодження чи крадіжки шкільного чи особистого майна , маєте відшкодувати збитки.

25. Дотримуватися правил поведінки в громадських місцях, правил протипожежної безпеки та правил дорожнього руху. Під час позакласних заходів не порушувати дисципліни та дотримуватися регламента.

26. Заборонено приносити до школи небезпечні речі та речовини: піротехнічні вироби, зброю, наркотичні, тютюнові та алкогольні вироби, шкідливу їжу.

27. Користуватися бібліотекою, навчальною, науковою, виробничою, культурною, спортивною, побутовою та оздоровчою інфраструктурою закладу, відповідно до законодавства. Сприяти її поповненню.

28. Брати участь у благодійній, творчо-пошуковій та науковій діяльності, відвідувати гуртки , культурно-мистецькі заходи та сприяти розвитку своєї особистості.

29. Заборонено користуватися телефоном чи іншими гаджетами під час освітнього процесу без дозволу педагога. Учні несуть персональну відповідальність за збереження власних мобільних телефонів та інших гаджетів.

30. Дорожити честю освітнього закладу, свого класного колективу.

Кiлькiсть переглядiв: 737

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Вересень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930