• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС

Зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС

2015-12-18

/Files/images/2015-2016_navchalniy_rk/rzne/3.JPG

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Цього дня ліцеїсти 9-Б, 10-Б та 11-Б класів відвідали мітинг, присвячений вшануванню ліквідаторів. У ЛІТ було оформлено інформаційний стенд, у шкільній бібліотеці книжкову виставку, а 17 грудня 2015 року ліцеїсти переглянули відеоролики про аварію на ЧАЕС та її наслідки. Учні 8-Б, 10-А, 11-А та 11-В класів зустрілися з героями-ліквідаторами Людмилою Федорівною Комлевою та Миколою Миколайовичем Туренком, які розповіли ліцеїстам про зону відчуження, умови роботи під прицілом радіації та неминучий час, що розділився для ліквідаторів на «ДО» та «ПІСЛЯ».

Туренко М.М. розповів , як його, солдата строкової служби, направили на ліквідацію наслідків аварії у складі групи хімічної розвідки. Їх завданням було здійснювати заходи по дезактивації будівель, доріг від радіактивного пилу та замірювати рівень радіації. Дезактивацію здійснювали в ОЗК та звичайних респіраторах, які після обробки набували всередині багряного кольору. Микола Миколайович повідомив, що проживали і харчувалися вони в «зоні відчуження». І лише свинцева броня на техніці та БТРах захищали ліквідаторів від вбивчого опромінення.

Із сумом говорять ліквідатори, що лише в Україні їм постійно потрібно відстоювати свій статус та боротися в судах за грошові виплати, натомість, в Білорусії, Росії ліквідатори мають достойну пенсію інваліда Чорнобиля.

Хочемо , щоб ви знали, що саме Микола Миколайович Туренко є одним з ініціаторів створення пам’ятного знака Чорнобильської трагедії в Олександрії, задуму створити його у формі знака радіації. Поетичні рядки, вигравірувані на пам’ятнику, були написані Миколою Миколайовичем.

Героїв не потрібно розділяти на героїв минулого, сучасного і майбутнього. Герої повинні завжди жити в наших спогадах, думках і серцях. Слава Героям Чорнобиля, що захистили Україну і весь світ від Чорнобильського мирного атома.

Кiлькiсть переглядiв: 160

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930