Чи знаєш ти героїв свого краю? – 2015

2015-11-27

27 листопада 2015 року в ЛІТ відбулася традиційна патріотична програма «Чи знаєш ти героїв свого краю?». Вона була присвячена Дню визволення України та Олександрії від нацистів, героям ІІ світової війни та героям сьогодення , що боронять незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Цього року 9-ті класи готували відеоролики про героїв рідного краю. Приємно вразило завзяття ліцеїстів, з яким вони готували свої проекти, з якою любов’ю і шаною говорили про своїх рідних. Окрасою свята та душевним вогником тепла стали вірші, пісні воєнних років та сьогодення , які виконували учні.

Та найбільше оплесків цього дня отримав почесний гість свята ,герой сьогодення , брат Майстренко Дарини, учасник АТО десантної 25-ї бригади Гарманов Максим Петрович. Він перебував у зоні АТО з весни 2014 до весни 2015 року, брав участь у захисті державного кордону на Сході України, коли Росія окупувала Крим, боях під Авдіївкою, утримував висоту під Савур-Могилою,брав участь у звільненні Вуглегорська, був одним із тих , хто забезпечував коридор безпеки для відступу солдат-кіборгів із Донецького аеропорту, які залишилися живими після підірваного бойовиками летовища. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальну цілісність України , вірність військовій присязі старший лейтенант Гарманов Максим був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Максим розповідав і про вороже ставлення місцевих жителів Сходу України до українських солдатів через постійну російську пропаганду ,і про українських зрадників, які воюють на боці бойовиків за грошову винагороду, і про участь професійних російських військових у боях за Донецький аеропорт. Одним із трофеїв 25-ї десантної бригади був танк Псковської дивізії. Із сумом в очах розповідав герой і про загиблих побратимів , яких полягло в Донецьких степах понад 200 чоловік, один з них і наш земляк Танковський Євген.

Цього дня в актовій залі ЛІТ була відкрита оновлена експозиція , присвячена загиблим в АТО олександрійцям «Вони загинули за Україну. Їм у віках судилося безсмертя». Всі присутні вшанували героїв ІІ світової війни та героїв АТО хвилиною мовчання.

Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930