Берегиня ЛІТ

2013-03-16

Берегиня ЛІТ

Всі ліцеїсти вже добре знають , хто така Берегиня , бо 3-й рік поспіль, започаткувавши традицію, проводимо свято звичаїв українців серед учнів 9-х класів “Берегиня ЛІТ”. Цього року свято відбулося 16 березня 2013 року та зібрало всіх охочих пригадати звичаї родинної обрядовості .

Берегиня з давньоруської означає земля , глина. Берегиня - це богиня землі та її охоронниця. Вона мати всього живого, богиня родючості, природи та добра , що несе вічне оновлення та гармонію життя. Її також вважають берегинею родинного вогнища. Тож конкурс мав на меті виявити кращі риси дівчат ЛІТ як майбутніх мам, дружин та хранительок родинної обрядовості.

Конкурсна програма передбачала представлення родинних оберегів, багатовіковий досвід з уст берегині, вікторину на знання традицій і звичаїв української родини , заплітання коси, “умій готувати—умій і подавати” та демонстрації власних захоплень.

Дівчата вразили знанням традицій та звичаїв , своїм самобутнім колоритом , світом захоплень , а особливо своєю душевністю та гостинністю. Свої виступи вони присвятили рідним матусям.

Результат конкурсної програми та чим запам’яталися учасниці :

І місце посіли : Пащенко Єлизавета , 9-А (була неповторна у приготуванні традиційних українських страв та представленні оберега сім’ї , підтримці християнських звичаїв українців , незвичністю свого захоплення – виготовлення костюмованої ляльки-пап’є-маше ), Ціціма Каріна , 9-Б (розбудила глибинні куточки душі віршем «Мама» , розповіла про особливості заплітання коси українських дівчат та вразила всіх запальним східним танком.)

ІІ місце—Князєва Євгенія, 9-В (запам’яталася щирістю та власним віршем , який присвятила батькам і справжнім українським борщем)

ІІІ місце—Чередніченко Анастасія ,9-Г(чарувала всіх ніжною музикою скрипки).

Учасниці та організатори свята створили глядачам святковий настрій та нагадали всім про наше українське коріння.

Кiлькiсть переглядiв: 122

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930