• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про умови вступу учнів до Ліцею інформаційних технологій

Про умови вступу учнів до Ліцею інформаційних технологій

2023-01-18

/Files/images/яяя1.png

05 січня 2023 року на засіданні педагогічної ради схвалено Порядок вступу учнів до Ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області на конкурсних засадах. Документ визначає умови вступу учнів до ЛІТ, починаючи з поточного 2023 року.

Основні пункти Порядку вступу учнів до Ліцею інформаційних технологій:

1. Зарахування до закладу здійснюється виключно за результатами конкурсного відбору.

2. До участі в конкурсі допускаються учні 7 – 11-х класів, які мають річні оцінки, не нижчі 7 із предметів, що відповідають обраному профілю, та не нижчі 5 з інших предметів інваріантної складової робочого навчального плану.

3. Конкурсні випробування для учнів, які вступають до ЛІТ, проводяться з двох напрямів у письмовій формі та з використанням цифрових технологій (комп’ютерного тестування):1) комплексний іспит з української мови та математики для всіх профілів,2) предмет, який відповідає обраному профілю: математика, біологія, історія, української мова.

4. Пільги:

- поза конкурсом відповідно до профілю вступають до ЛІТ учасники Міжнародних учнівських олімпіад, переможці ІІ-ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, фінального етапу Всеукраїнських турнірів із навчальних предметів або ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України поточного року, а також переможці Відкритої олімпіади ЛІТ.

- Учні, які за результатами навчального року нагороджені Похвальним листом «За високі досягнення у навчанні» або отримали свідоцтво про здобуття базової середньої освіти з відзнакою, зараховуються поза конкурсом за результатами усної співбесіди з профільного предмета.

5. Зарахування до 7-х класів ЛІТ відбувається за результатами конкурсного відбору.

6. Зарахування до 10 класу ЛІТ за результатами конкурсного відбору відбувається після видання наказу про переведення учнів 9 класу ЛІТ, які не виявили намір припинити навчання і не були відраховані або переведені до іншого закладу освіти.

7. За рішенням педагогічної ради та відповідно до наказу директора відраховуються учні 9-х класів, яких було зараховано до закладу за результатами конкурсу і які здобули початковий результат (1,2 чи 3 бали) чи не здобули жодного результату річного оцінювання та (або) державної підсумкової атестації з одного з предметів, що ними вивчалися поглиблено відповідно до освітньої програми та навчального плану закладу освіти чи індивідуального навчального плану учня.

8. За рішенням педагогічної ради та відповідно до наказу директора до 10 класу ЛІТ переводяться учні 9-х класів, які за результатами річного оцінювання та державної підсумкової атестації здобули оцінки не нижче достатнього рівня (7 балів) із профільного предмету та не нижче середнього рівня (4 бали) з інших предметів навчального плану.

9. Після видання наказу про переведення учнів 9-х класів ЛІТ приймається рішення про проведення конкурсного відбору на вільні місця до 10-х класів.

10. Учні 9-х класів ЛІТ, які мають річні оцінки, нижчі 7 із предметів, що відповідають обраному профілю, мають право взяти участь у конкурсі на загальних засадах за умови, що річні оцінки з інших предметів інваріантної складової робочого навчального плану не нижчі 5.

Ознайомитися з повною версією Порядку вступу учнів до Ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області на конкурсних засадах можна в розділі «Вступ до закладу».

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930